Hoever ga jij voor jouw collega’s?

 

Vandaag ging iemand koffie en thee halen voor ons. Maar de theezakjes waren op… Nee, hij had geen nieuwe gehaald in de keuken (1 verdieping omlaag). Een uurtje later waren ze nog steeds niet bijgevuld toen ik koffie ging halen. Maar ik ben wel naar onderen gegaan om nieuwe zakjes te halen. (ik had zelf de thee)

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarom volgt hier een test. Tel de punten bij elkaar op en zet het in een reactie:

 • Als ik koffie ga halen voor mijn collega’s en de theezakjes zijn op, dan denk ik: “dat zouden ze ook niet voor mij doen”.
  Ja = 1, Nee = 0.
 • Als de telefoon van een collega overgaat, dan neem ik die niet op, want dan had hij/zij de telefoon maar mee moeten nemen.
  Ja = 2, Nee = 0.
 • Als het WC papier op is, dan denk ik: Die na mij komt die red zich wel.
  Ja = 4, Nee = 0.
 • Als ik denk dat ik de laatste ben in het pand, dan ga ik niet nog eens extra alle kantoren af voordat ik het alarm erop zet. Als er werkelijk nog iemand is, dan rent die vanzelf wel als het alarm afgaat.
  Ja = 8, Nee = 0.
 • Als iemand zijn sleutel van het pand vergeten is en er niet in kan, dan zeg ik: Ik ken jou niet. Wie ben jij? Ga weg vreemdeling.
  Ja = 16, Nee = 0.
 • Er is een bedrijfsfeestje en een collega woont bij jou in de buurt. Die collega vraagt of die met jou mag meerijden, zodat hij kan zuipen. Jij zegt: “Nee, dat gaat niet, want bla bla bla”
  Ja = 32, Nee = 0.
 • Jouw collega verteld een mop waar werkelijk niemand om kan lachen.
  Jij lacht ook niet = 64, Jij lacht wel = 0.
 • Jouw baas verteld een mop waar werkelijk niemand om kan lachen.
  Jij lacht ook niet = 128, Jij lacht wel = 0.

 

Tel de punten op en zet het in een reactie. Zo kan ik zien wie ik graag als collega heb.

Reacties (5) -

24-11-2006 11:00:45

sharon

He Marco,
Wat heb jij stomme collega's zeg!! Mijn totaal score is 192. Enne zou je mij als collega willen hebben?? groetjes!

sharon

25-11-2006 12:25:54

Eik

2 punten, heb ik hem nou wel goed ingevuld? Overigens wel een slimme opzet Kobuz. Je weet precies wat sharon heeft 'ingevuld'.

Eik

25-11-2006 23:00:32

Bikkel

Kobuz, dit is echt een superlogje van jou. Ik vind hem super! De 'subtiele' puntentelling is echt goed! Hahaha, ik lach mij te pletter. Enfin dat ziet u wel. Kobuz, als ik een homo zou zijn, dan zou ik je kussen!

Mijn antwoorden:
Vraag 1 gaat over koffie halen. Nou, als ik koffie ga halen dan ga ik dus geen thee halen. Duuuhh. Nul punten.

Vraag 2 gaat over opnemen. Ik kan zowel seinen als opnemen. Ik neem vaak berichten op als ... -- ... en zo. ... -- ... beluisteren en

decoderen: dat heet 'opnemen'. Nul punten.

Vraag 3 sla ik over, want ik poep nooit op het werk. Nul punten.

Vraag 4 sla ik ook over want ik ben altijd als eerste weg uit het pand (is dat omdat mijn collega's te sloom of te suf zijn om 's morgens op tijd te beginnen?)

Vraag 5 gaat over feesten. Feesten is per definitie leuk, want je feest. Ik hou van feesten en ik heb in mijn korte doch heftige leven al veel feestjes meegemaakt. Graag offer ik mijzelf elke keer op om
al mijn gewaardeerde collega's van en naar huis te vervoeren als er een leuk feest is. Ook al wonen de collega's niet bij mij in de buurt, dan nog wil ik graag voor het vervoer zorgen.

Vraag 6: als iemand een mop verteld waar niemand om kan lachen, en ik lach er wel om, dan was het dus geen mop waar niemand om kan lachen. Dus deze vraag klopt ook al niet.

Vraag 7: ik heb geen baas. Ik ben eigen baas. Dus ook deze vraag klopt van geen ene meter.

Slecht logje, Kobuz.

Elke collega mag altijd met mij meerijden1024 punten.

Bikkel

27-11-2006 11:16:41

Maarten

Ik kom uit op 193 punten. Ik lach namelijk niet om slechte grappen, ook niet die van mijn baas en ik ga zeker niet op zoek naar theezakjes als ik gevraagd heb'nog iemand koffie?'.

Maarten

29-11-2006 13:12:30

Kobuz

Sharon en Maarten hebben waarschijnlijk nog niet in de gaten dat ik met deze 'binaire' telling precies kan achterhalen waar ze ja en nee op geantwoord hebben. Sharon, jij bent heel sociaal, maar lacht alleen niet om mappen waar andere niet om kunnen lachten (128 en 64 punten is 192). En inderdaad, Maarten haald ook geen theezakjes (128+64+1=193). En wat Marcel betreft, het is nog niet definitief dat je op ons kantook mag blijven zitten. Je zit nog maar op proef...

Kobuz

Reacties zijn gesloten